O nama

Tradicijska keramika, usavršena iz ljubavi - Keramika Nova!

Keramika Nova je obiteljski obrt koji se već desetljećima bavi proizvodnjom tradicionalne uporabne keramike. Od osnutka 1993. godine obrt i zahtjevi za proizvodnjom rastu, tako da su danas naši proizvodi prepoznati diljem Hrvatske.

Još od samih početaka svo svoje znanje i bogatu tradiciju ulažemo u proizvodnju keramičkih predmeta koji se ističu ljepotom, domaćom toplinom i iznimnom kvalitetom. Naši prekrasni proizvodi namjenski se mogu koristiti u svakodnevnoj upotrebi u kućanstvu, ili kao dekorativni predmeti, suveniri ili poslovni pokloni.

Suvenire plasiramo u većinu Nacionalnih parkova i Parkova prirode, velik broj muzeja, dvoraca i ostalih turističkih destinacija.

Poslovni pokloni Keramike Nove i njihova praktična i maštovita originalnost isto tako krase mnoge uspješne tvrtke diljem “Lijepe Naše”, a gotovo već zaboravljeno glineno posuđe ima sve više poštovatelja.

U proizvodnji upotrebljavamo sve tehnike izrade, od one tradicionalne na starom lončarskom kolu do strojne na najmodernijim prešama. U svakom od tih načina koristimo četiri osnovna elementa – vatru, vodu, zemlju i zrak, koji nam pružaju beskrajne mogućnosti oblikovanja. Doista je to posebno umijeće rada, koje naši djelatnici koriste kako bi napraviti orginalne predmete, vrijedne poštovanja i divljenja.

Keramika Nova je stoga uvijek pravi odabir za svakoga tko voli izvornu, umjetničku i originalnu keramiku, jer želimo, znamo i možemo sačuvati ovaj stari, tradicijski zanat od zaborava.

Obratite nam se s povjerenjem.

Keramika Nova – povratak tradiciji!

Katarina Lamza – Osterman